Kokos-maissoep |
|
Uit Herman's recepten collectie. |
OmschrijvingVoorgerecht voor 6 personen. |
BronAllerhande 04 2010. |
BereidingstijdOngeveer 30 minuten. Ingrediënten |
|
2 el zonnebloemolie (of olijfolie) |
1 rode paprika, in stukjes |
Bereiding1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 minuten. 2. Snijd de gember fijn en pers de knoflook. 3. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2 minuten. 4. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden. 5. Voeg de maiskorrels, paprika, bouillon (of laurier) en kokosmelk toe. 6. Verwarm al roerend. 7. Breng op smaak met peper en zout. 8. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken. 9. (Verwijder lauwrier.) Pureer met de staafmixer. 10. Snijd de maiskolfjes in de lengte in vieren en voeg toe. 11. Verwarm nog 5 minuten. Serveren / Lekker met12. Verdeel de soep over 6 kommen en bestrooi met de bosui. 13. Lekker met geroosterd brood. Variatie∗ Vervang kippenbouillon door laurier; verwijderen voor pureren ∗ Kan zonder mini-maiskolfjes. |