Kokos-maissoep

Uit Herman's recepten collectie.

Omschrijving

Voorgerecht voor 6 personen.

Bron

Allerhande 04 2010.

Bereidingstijd

Ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie (of olijfolie)
1 grote ui, gesnipperd
3 cm verse gember (150 g), geschild
1 teen knoflook
1 el bloem
1 blikje maiskorrels (300 g), uitgelekt

1 rode paprika, in stukjes
700 ml kippenbouillon (van blokje) (2 blaadjes laurier)
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 blik mini-maiskolfjes (425 g) (optie)
1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
Speciaal: Staafmixer

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 minuten.

  2. Snijd de gember fijn en pers de knoflook.

  3. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2 minuten.

  4. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden.

  5. Voeg de maiskorrels, paprika, bouillon (of laurier) en kokosmelk toe.

  6. Verwarm al roerend.

  7. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.

  9. (Verwijder lauwrier.) Pureer met de staafmixer.

10. Snijd de maiskolfjes in de lengte in vieren en voeg toe.

11. Verwarm nog 5 minuten.

Serveren / Lekker met

12. Verdeel de soep over 6 kommen en bestrooi met de bosui.

13. Lekker met geroosterd brood.

Variatie

  ∗ Vervang kippenbouillon door laurier; verwijderen voor pureren

  ∗ Kan zonder mini-maiskolfjes.