Blank manger (romige amandelpudding)

Uit Herman's recepten collectie.

Omschrijving

Nagerecht voor 4 personen.

Bron

Gebaseerd op "Tip" 13 December 1988 blz. 73.

Bereidingstijd

Ongeveer 30 minuten plus 3 uur wachttijd.

Ingrediënten

250 ml melk
250 ml slagroom
50 tot 70 g amandelspijs
4 blaadjes witte gelatine
Speciaal:
    panna cotta vormpjes of
    lege slagroom bekertjes

Garnering:
    100 g witte chocola, geschaafd of
    1 zakje amandelschaafsel of
    Amaretto (amandellikeur)

Bereiding

  1. In pan melk aan de kook brengen.

  2. Amandelspijs erboven verkruimelen.

  3. Zachtjes blijven verwarmen en roeren tot amandelspijs is opgelost.

  4. Slagroom toevoegen en verwarmen, maar net niet laten koken.

  5. Ondertussen in kom met ruim koud water gelatine circa 5 minuten weken.

  6. Gelatine goed uitknijpen.

  7. Amandelspijs-melk van vuur af.

  8. Gelatine al roerende in hete amandelspijs-melk oplosssen.

  9. Amandelspijs-melk over vormpjes verdelen.

10. In koelkast amandelspijs-melk in circa 3 uur laten opstijven.

11. Stort de inhoud van de vormpjes op schoteltjes.

Garneering

  ∗ Witte chocolade krullen of

  ∗ Amandelschaafsel of

  ∗ Amaretto.