Blank manger (romige amandelpudding) |
|
Uit Herman's recepten collectie. |
OmschrijvingNagerecht voor 4 personen. |
BronGebaseerd op "Tip" 13 December 1988 blz. 73. |
BereidingstijdOngeveer 30 minuten plus 3 uur wachttijd. Ingrediënten |
|
250 ml melk |
Garnering: |
Bereiding1. In pan melk aan de kook brengen. 2. Amandelspijs erboven verkruimelen. 3. Zachtjes blijven verwarmen en roeren tot amandelspijs is opgelost. 4. Slagroom toevoegen en verwarmen, maar net niet laten koken. 5. Ondertussen in kom met ruim koud water gelatine circa 5 minuten weken. 6. Gelatine goed uitknijpen. 7. Amandelspijs-melk van vuur af. 8. Gelatine al roerende in hete amandelspijs-melk oplosssen. 9. Amandelspijs-melk over vormpjes verdelen. 10. In koelkast amandelspijs-melk in circa 3 uur laten opstijven. 11. Stort de inhoud van de vormpjes op schoteltjes. Garneering∗ Witte chocolade krullen of ∗ Amandelschaafsel of ∗ Amaretto. |