Visschotel met bietjes

Uit Herman's recepten collectie.

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Bron

AllerHande

Bereidingstijd

Ongeveer 10 minuten + 35 minuten oventijd.

Ingrediënten

1 pot (450 g) gekookte rode bietjes (plakjes)
400 g panguis- of kabeljauwfilet
1 (rode) ui (kan ook zonder)
1 beker crème fraîche

2 tl gedroogde dille
700 g aardappelen
25 g boter
Ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven (10 minuten) voor op 175 °C.

  2. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes van circa ½ cm.

  3. Kook de aardappleschijfjes kort: Net gaar.

  4. Verdeel de bietjes dakpansgewijs over de bodem van de overschaal.

  5. Bestrooi vis met peper en zout.

  6. Knip de vis in stukjes.

  7. Verdeel de vis over de bietjes.

  8. Optie: Snipper de ui en verdeel deze over de vis.

  9. Verdeel de crème fraîche.

10. Bestrooi met helft van de dille.

11. Dek de schotel af met de aardappelschijfes.

12. Bestrooi met de rest van de dille.

13. Verdeel de boter in kleine blokje over de aardappelschijfjes.

14. Bak de visschotel goudbruin en gaar in circa 35 minuten.

Serveren / Lekker met

15. Zoetzure augurk of plakjes komkommer.