Visschotel met bietjes |
|
Uit Herman's recepten collectie. |
OmschrijvingHoofdgerecht voor 4 personen. |
BronAllerHande |
BereidingstijdOngeveer 10 minuten + 35 minuten oventijd. Ingrediënten |
|
1 pot (450 g) gekookte rode bietjes (plakjes) |
2 tl gedroogde dille |
Bereiding1. Verwarm de oven (10 minuten) voor op 175 °C. 2. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes van circa ½ cm. 3. Kook de aardappleschijfjes kort: Net gaar. 4. Verdeel de bietjes dakpansgewijs over de bodem van de overschaal. 5. Bestrooi vis met peper en zout. 6. Knip de vis in stukjes. 7. Verdeel de vis over de bietjes. 8. Optie: Snipper de ui en verdeel deze over de vis. 9. Verdeel de crème fraîche. 10. Bestrooi met helft van de dille. 11. Dek de schotel af met de aardappelschijfes. 12. Bestrooi met de rest van de dille. 13. Verdeel de boter in kleine blokje over de aardappelschijfjes. 14. Bak de visschotel goudbruin en gaar in circa 35 minuten. Serveren / Lekker met15. Zoetzure augurk of plakjes komkommer. |