Visgoulash |
|
Uit Herman's recepten collectie. |
OmschrijvingHoofdgerecht voor 2 personen. |
BronTip: Februari 1988 blz. 7 |
BereidingstijdOngeveer 30 minuten. Ingrediënten |
|
1 ui |
1 blikje tomatenpuree (nottogewicht circa 70 g) |
Voorbereiding1. In braadpan olie (uit blikje sardines) verwarmen. 2. Knoflook pletten en in stukjes snijden. 3. Knoflook in pan zachtjes bakken (niet bruin laten worden). 4. Ondertussen ui pellen en snipperen. 5. Paprika wassen, vierendelen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. 6. Ui en paprika circa 3 minuten zachtjes bakken. 7. Ondertussen met keukenpapier champignons schoonvegen en in plakies snijden. 8. Champignons toevoegen en circa 2 minuten meebakken. 9. In zeef mosselen onder koud water afspoelen. 10. In zeef sardines uit laten lekken. 11. Toevoegen: tomatenpuree, ½ dl water, kerriepoeder, sambal, oregano, majoraan, mosselen en sardines. 12. Al roerende visgoulash aan de kook brengen. 13. Ondertussen komkommer schillen en in dunne plakjes snijden. 14. Op smaak brengen met zout en peper. Bereiding15. Komkommer over visgoulasch verdelen. 16. Afdekken met kaas. 17. Met deksel op pan circa 10 minuten zachtjees verwarmen tot kaas is gesmolten of enkele minuten onder de gril. Serveren18. Lekker met (bruin) stok- of volkorenbrood. |