Visgoulash

Uit Herman's recepten collectie.

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Bron

Tip: Februari 1988 blz. 7

Bereidingstijd

Ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten

1 ui
1 groene paprika
125 g champignons
¼ komkommer
1 teentje knoflook
200 g gekookte mosselen
1 blikje sardines (nettogewicht circa 125 g)
1 el olie

1 blikje tomatenpuree (nottogewicht circa 70 g)
¼ tl kerriepoeder
½ tl sambal oelek
mespunt oregano
mespunt marjoraan
zout, peper
50 g belegen kaas (plakjes)

Voorbereiding

  1. In braadpan olie (uit blikje sardines) verwarmen.

  2. Knoflook pletten en in stukjes snijden.

  3. Knoflook in pan zachtjes bakken (niet bruin laten worden).

  4. Ondertussen ui pellen en snipperen.

  5. Paprika wassen, vierendelen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.

  6. Ui en paprika circa 3 minuten zachtjes bakken.

  7. Ondertussen met keukenpapier champignons schoonvegen en in plakies snijden.

  8. Champignons toevoegen en circa 2 minuten meebakken.

  9. In zeef mosselen onder koud water afspoelen.

10. In zeef sardines uit laten lekken.

11. Toevoegen: tomatenpuree, ½ dl water, kerriepoeder, sambal, oregano, majoraan, mosselen en sardines.

12. Al roerende visgoulash aan de kook brengen.

13. Ondertussen komkommer schillen en in dunne plakjes snijden.

14. Op smaak brengen met zout en peper.

Bereiding

15. Komkommer over visgoulasch verdelen.

16. Afdekken met kaas.

17. Met deksel op pan circa 10 minuten zachtjees verwarmen tot kaas is gesmolten of enkele minuten onder de gril.
Alternatief: Serverren met geraspte kaas.

Serveren

18. Lekker met (bruin) stok- of volkorenbrood.