Tagliatelle met rucola en ricotta

Uit Herman's recepten collectie.

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Bron

Allerhande 10 2004

Bereidingstijd

Ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten

2 rode uien
5 eetlepels olijfolie
1 pak tuinerwten of jonge kapucijners (diepvries, 450 g)
400 g tagliatelle (pasta)
2 teentjes knoflook, gepeld
1 gedroogd chilipepertje

½ zakje verse peterselie (a 30 g)
3 zakken rucolasla (a 75 g)
250 g ricotta (kaas), op kamertemperatuur
75 g grano padano (kaas), geraspt
versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. In pan ruim water met zout aan de kook brengen.

  2. Ui pellen en snipperen.

  3. In hapjespan ui in 3 el olie 3 minuten fruiten.

  4. Erwten 3 minuten in pastawater laten koken.

  5. Met schuimspaan overscheppen in hapjespan.

  6. In hetzelfde water pasta in 7 tot 8 minuten beetgaar koken.

  7. Boven hapjespan knoflook uitpersen en pepertje verkruimelen.

  8. Paar eetlepels pastawater toevoegen.

  9. Blad van peterselie en 2 zakken rucola door ui-erwtmengsel scheppen.

10. Deksel op hapjespan leggen en rucola in 2 tot 3 minuten laten slinken

11. Rucolamengsel in keukenmachine op lage snelheid kort en grof pureren.

12. Rest van olie erdoor roeren, op smaak brengen met zout en peper.

13. Pasta afgieten in vergiet en terugdoen in pan.

14. Derde zak rucola met rucolapuree voorzichtig door pasta scheppen.

15. Pasta op borden scheppen en met vork losgemaakte ricotta erover verdelen.

16. Bestrooien met geraspte kaas en peper.