Pikante ovenschotel met zuurkool en gehakt |
|
Uit Herman's recepten collectie. |
OmschrijvingHoofdgerecht voor 4 personen. |
BronTip Januari 1989 blz 10 |
BereidingstijdVoorbereiding ongeveer 30, bereiding (oven) 35 minuten. Ingrediënten |
|
500 g zuurkool |
2 tl paprikapoeder |
Voorbereiding1. In zeef zuurkool laten uitlekken. 2. Uien pellen en fijnsnipperen.. 3. In pan olijfolie verhitten. 4. Ui circa 5 minuten zachtjes bakken. 5. Ondertussen chorizo in stukjes snijden. 6. Chorizo toevoegen en circa 2 minuten meebakken. 7. Gehakt erbij doen en circa 8 minuten rulbakken. 8. Tomatenpuree (of ketchup) en 1 tl paprikapoeder erdoor roeren. 9. Circa 3 minuten laten suderen. 10. Op smaak maken met zout en peper. 11. Laten afkoelen. 12. Bacon in smalle reepjes knippen. 13. In kom doen en mengen tot saus: crème fraîche, zure room en 1 tl paprikapoeder. 14. Lage ovenschotel (inhoud 1½ l) invetten. 15. Over bodem helft van zuurkool verdelen. 16. Gehaktmengsel erop scheppen en verdelen. 17. Over gehakt rest van zuurkool verdelen. 18. Saus erop scheppen en gladstrijken. 19. Reepjes bacon erover verdelen. 20. Tot gebruik in koelkast zetten. Bereiding 21. Oven voorverwarmen op 200 °C en de ovenschotel er in circa 25 minuten heet laten worden. Serveren22. Bieslook boven schotel fijnknippen. 23. Lekker met aardappelpuree. |