Pikante ovenschotel met zuurkool en gehakt

Uit Herman's recepten collectie.

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Bron

Tip Januari 1989 blz 10

Bereidingstijd

Voorbereiding ongeveer 30, bereiding (oven) 35 minuten.

Ingrediënten

500 g zuurkool
2 uien
150 g chorizo
300 g rundergehakt
1 el olijfolie
2 el tomatenpuree (of ketchup)

2 tl paprikapoeder
Zout, peper
100 g bacon
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 bekertje zure room
10 sprietjes bieslook

Voorbereiding

  1. In zeef zuurkool laten uitlekken.

  2. Uien pellen en fijnsnipperen..

  3. In pan olijfolie verhitten.

  4. Ui circa 5 minuten zachtjes bakken.

  5. Ondertussen chorizo in stukjes snijden.

  6. Chorizo toevoegen en circa 2 minuten meebakken.

  7. Gehakt erbij doen en circa 8 minuten rulbakken.

  8. Tomatenpuree (of ketchup) en 1 tl paprikapoeder erdoor roeren.

  9. Circa 3 minuten laten suderen.

10. Op smaak maken met zout en peper.

11. Laten afkoelen.

12. Bacon in smalle reepjes knippen.

13. In kom doen en mengen tot saus: crème fraîche, zure room en 1 tl paprikapoeder.

14. Lage ovenschotel (inhoud 1½ l) invetten.

15. Over bodem helft van zuurkool verdelen.

16. Gehaktmengsel erop scheppen en verdelen.

17. Over gehakt rest van zuurkool verdelen.

18. Saus erop scheppen en gladstrijken.

19. Reepjes bacon erover verdelen.

20. Tot gebruik in koelkast zetten.

Bereiding

21. Oven voorverwarmen op 200 °C en de ovenschotel er in circa 25 minuten heet laten worden.
Of, de ovenschotel in 8 tot 10 minuten in de magnetron op vol vermogen heet laten worden.

Serveren

22. Bieslook boven schotel fijnknippen.

23. Lekker met aardappelpuree.