Lintpasta met spek & erwten

Uit Herman's recepten collectie.

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Bron

Allerhande 04-2011.

Bereidingstijd

Ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten

300 g (verse) tagliatelle
3 el olijfolie
1 duopak magere spekreepjes (250 g)
2 rode uien, in halve ringen

1 pak tuinerwten (450 g, diepvries)
1 potje pesto alla genovese

1 zak eikenbladslamelange (100 g)

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan.

  3. Voeg het spek toe en bak het in 5 minuten knapperig.

  4. Voeg de ui toe en bak nog 1 minut.

  5. Voeg de bevroren tuinerwten toe verwarm deze circa 5 minuten.

  6. Giet de tagliatelle af en vang wat kookvocht op.

  7. Schep de pasta met de pesto door het tuin-erwtenmengsel.

  8. Voeg voor een smeuïge pasta een scheutje kookvocht toe.

  9. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren / Lekker met

10. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de salade.